Remco fick av Unilabs uppdrag att upphandla verksamhetens IT-tjänster med allt från standardtjänster för e-post, service desk, lagring mm till funktionsdrift av verksamhetskritiska system. Fokus har lagts på driftsäkerhet och användarupplevelse.

Mattias Abrahamsson, CIO på Unilabs, är mycket nöjd med resultatet av projektet som varit mycket omfattande. Avtalet som träffats är flexibelt uppbyggt av standardtjänster med SLA på bl.a. användarupplevelse av drifttjänst och Service desk.  Man har lagt stort fokus på branschkunnande inom hälso- och sjukvård.

Unilabs erbjuder tjänster inom laboratoriemedicin och bild- och funktionsdiagnostik till öppen och sluten sjukvård. Verksamheten i Sverige bedrivs vid ett flertal sjukhus, närakuter, primärvårdslaboratorier och tre fristående mottagningar. Företaget omsätter cirka 1,1 miljarder SEK i årstakt och har drygt 900 medarbetare, huvudsakligen biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och läkare med specialistkompetens inom radiologi eller laboratoriemedicin.